• Nem megy jól a vállalkozásom!
  • Magyarországon nincs lehetőség a kiemelkedésre!
  • Az én iparágamban nincsenek nagy lehetőségek!
  • A mi piacunk nagyon nehéz helyzetben van!
  • Túl kell élni, hamarosan megint minden a régi kerékvágásban fog menni!

 

Ezek közül a kedvencem a legutolsó…

 

Inkább nem is reagálok rá, helyette mutatok egy bombabiztos üzleti lehetőséget.

 

Ha autókölcsönződ van, nagyon figyelj! Ha nem, akkor okulj!

 

A legfontosabb, hogy tudnod kell, minden iparágban óriási lehetőségek vannak kiaknázatlanul, csak észre kéne venni. A gond az, hogy a cégvezetők annyira bele vannak szürkülve a mindennapokba, oly régóta hajtják már a mókuskereket, hogy el sem tudják képzelni, van kiugrási lehetőség és nem csak egy helyben lehet tekerni (mint ahogy a mókus is csinálja a kerékben).

 

A kérdés az, hogyan tudod felismerni a saját iparágadban a kiugrási lehetőséget. Még mielőtt erre válaszolnék, (a választ az írásom végén találod, de ne tekerj le, mert fontos gondolatok következnek) engedj meg nekem egy kitérőt.

 

Néhány héttel ezelőtt összetörték az autómat. Piros lámpánál hátulról belénk jött egy másik autó és az előttünk levő autóba tolt. Szerencsére senkinek nem esett baja, viszont az autóm totálkáros lett.

 

Mivel nem volt autóm, így elmentem egy autókölcsönzőbe. Cégvezetőként fontos, hogy egy-egy megbeszélés alkalmával olyan autóból szálljak ki, ami felvállalható. Az autó legyen tiszta, legyen fiatal, minimum közép kategóriás. Ezen túl szerettem volna, ha bőr belsős, automata váltós és lehetőleg dízel. Mivel Dunaújvárosban lakom, így a környéken kezdtem el keresgélni.

 

A tortúrát most nem írom le, de a lényeg, hogy nem tudtam ilyen autót bérelni. A környéken levő lehetőségek egyszerűen szürreálisak. Az egyik helyen azt mondták, hogy van egy A6 Audi, kiváló állapotban (bőr, automata, dízel). A valóságban egy legalább 10 éves, agyon használt, sérülésektől hemzsegő, borzalmas műszaki állapotban levő autóról volt szó. Egy másik helyen beértem egy kisebb kategóriás autóval, amiről csak a kasszánál derült ki, hogy a megállapodott díj, nettó ár (Magánszemélyként mentem oda! Teljesen irracionális magánszemély számára nettó árakat közölni… Szerintem…)

 

Egy másik helyen telefonon lefoglaltam egy autót, amiért másnap reggel mentem. Azt mondja a kedves kolléga, hogy az autót elvitték… Naívan kérdezem, hogy “Hova?” Erre jött a választ, hogy hát kiadták másnak…. A magyarázat, hogy ez hogyan lehetséges, az volt, hogy nem gondolták, hogy tényleg jönni fogok és hogy már 9 óra van, miért nem reggel jöttem…

 

Megbeszélésem 1,5 óra múlva lett volna BP-n. Kérdezem, hogy mi van helyette. kaptam egy nagyságrendileg 8-10 éves citromsárga színű Suzuki Ignist, amihez hasonlóan rossz állapotú autót régen láttam. Beültem és azon imádkoztam, hogy elérjek a kb 1 km-re levő benzinkútra…

 

A biztosítóval sem volt könnyebb helyzetem. Teljesen véletlenül tudtam meg, hogy ilyenkor a biztosítónak kötelessége a bérautó költségét is finanszírozni. Telefonálok, hogy jól tudom-e. Azt mondja a kedves ügyintéző, hogy nem, ők nem finanszírozzák a bérautómat. Miután rákérdeztem, hogy biztosan jól tudja-e, mert egy jogász mondta nekem, azt mondja, hogy “Ja, akkor igen, de rengeteg papírt kell benyújtanom. Biztosan akarom ezt?”

 

A vége az lett, hogy nagy nehezen minden papírt elintéztem, viszont a biztosító most csak azt az időszakot akarja kifizetni, ami után ők nagy kegyesen azt mondták, hogy “Ok. Akkor fizetjük a bérautó költségét.”, az előtte levő időszakot nem.

 

Összefoglalva nem túl egyszerű a helyzet…

 

Miért meséltem ezt el és hol van ebben az óriási üzlet?

 

Az utakon rengeteg baleset van, ahol sok esetben a vétlen fél gyakorlatilag autó nélkül marad. Hogy lehetséges az, hogy még egyetlen autókölcsönző sem ismerte fel az óriási lehetőséget?

 

Miért nincs egy weboldal, ahol:

 

1: Leírnák, hogy ha az autódat összetörték és nem te voltál a hibás, akkor ilyen jogi lehetőségeid vannak, amiben kiemelnék az autókölcsönzés finanszírozását is.

2: Ezek után azt mondanák, hogy “Ha már egyszer pórul járt, engedje meg, hogy minden ügyintézést levegyünk az Ön válláról. Kattintson ide, adja meg az adatait és mi mindent elintézünk Ön helyett az autókölcsönzés kapcsán. Önnek nem kell fizetnie, majd mi behajtjuk a biztosítón az Ön pénzét. Önnek csak annyi a dolga, hogy választ az alábbi listából, hogy milyen autót szeretne.”

3: Ezek után hozzák oda a házamhoz az autót kitakarítva és intézzék helyettem az idegörlő adminisztrációt.

 

Miért akkora nagy biznisz ez?

 

Azért, mert nekem, mint károsultnak totálisan érdektelen, hogy mennyibe kerül az autó, úgyis kifizeti a biztosító. Közben meg mi van az auókölcsönzők piacán? Mindenki már bokáig tolta a gatyáját. Pl tudtad, hogy már 6.000 Ft-ért lehet bérelni egy napra autót? AUTÓT! 6.000 Ft-ért naponta! Agyrém! Hol van itt a pénz?

 

Miért nem adja ezt az autót 15.000 Ft-ért úgy, hogy a napi 9.000 Ft extra bevételből elintézi helyettem az adminisztrációs munkát, az autót karban tartja, fenntart egy normális ügyfélszolgálatot, egy normális irodát és közben ő maga is hülyére keresi magát én meg nem idegeskedtem volna annyit az elmúlt két hétben…

 

Ha autókölcsönzéssel foglalkozol, könyörgöm csináld meg a fenti bizniszt! Garantálom, hogy degeszre fogod magad keresni, ha ügyesen reklámozol és odafigyelsz az ügyfeleidre mindezt úgy, hogy nem kell bokáig tolnod a gatyádat.

 

Ok! Mi a helyzet, ha nem autókölcsönződ van? Hogy találhatsz Te is hasonló lehetőségeket a saját iparágadban?

 

A megoldás egyszerű! Kérdezd meg az ügyfeleidet, hogy miben segíthetnél nekik, mi nyomasztja őket. Hidd el, ezer meg ezer szuper ötletet fogsz kapni! Viszont ha szeretnél ebben segítséget kérni, van egy szuper hírem!

 

2010. november 16-n kedden tartunk egy egész napos konferenciát, ahol én 2 előadás keretében fogok számodra segíteni, hogy megtaláld a saját nagy lehetőségedet!

 

Rajtam kívül dr. Tóth András és Kelkó Tamás is hasonlóan izgalmas témákkal készül.

 

A rendezvény díja elhanyagolható, viszont a lehetőségek, amit kínál Számodra ez a nap, az magas (Remélhetőleg ezt már megszoktad tőlünk.)

 

Ha van kedved és időd, tarts velünk! Részletekért kattints ide!!

 

Üdvözlettel: Surányi Ferenc