Kicsit messzebbről indítom a mai témámat.

 

Lassan 1 évvel ezelőtt elhatároztam,hogy megtanulok angolul. Ugyan van nyelvvizsgám, de az eltelt 10 év alatt a nyelvtudásom “nyelvnemtudássá” kopott. Találtam egy nyelviskolát és annak vezetőjével meg is állapodtam, hogy segít.

 

Ennek eredményeképpen az elmúlt nagyságrendileg fél évben oda jutottam, hogy nagy biztonsággal értem meg, amit mondanak és képes vagyok kommunikálni. Persze az út még hosszú, de fél év múlva társalgási szinten leszek (kell lennem).

 

Szóval az angol tanáromtól a mai napon kaptam egy videót. Amikor ezt megnéztem, először elképedve figyeltem… Ez tuti, hogy trükk! Ez képtelenség, hogy lehetséges és van őrült ember, aki ezt meg meri csinálni. Aztán arra gondoltam, hogy igazából mi vállalkozók nap nap után nem ezt csináljuk?

 

Egy induló vállalkozás nem pont ugyanilyen halálugrás?

 

Egy lapra felteszünk mindent, nagy levegőt veszünk, elmondunk néhány – felekezetnek megfelelő imát, nekiindulunk a lejtőnek és reméljük, hogy a halálugrásnak sikeres és eredményes vége lesz.

 

 

 

Számomra a videónak következő a mondanivalója:

 

  • Ha nem tervezed meg az ugrást, szinte kizárt, hogy ne ess pofára.
     
  • Minél nagyobbat ugrasz, annál nagyobb a kockázat, de ha sikerül, annál nagyobb a dicsőség és a nyeremény.
     
  • Lehet, hogy talán nekem is – sokkal alaposabban – kéne terveznem?

 

Kíváncsi lennék, hogy számodra mit mond ez a videó? Örülnék, ha leírnád.

 

Üdv: Surányi Ferenc

 

Megjegyzés: Január 19-én lesz egy egész napos találkozónk, ahol az ilyen halálugrások olyan megtervezéséről lesz szó, melynek a végeredménye, hogy oda érkezel, ahova szeretnél. Ha érdekelnek a részletek, kattints ide!