A lenti diagram az “akció” szóra való keresést mutatja 2004 óta. Rögtön felmerül a kérdés, hogy a tyúk, vagy a tojás volt előbb. Vajon azért akcióznak a cégek, mert mindenki olcsóbban akar vásárolni, vagy azért akar mindenki olcsóbban vásárolni, mert mindenki akciózik? A válasz jelen esetben nagyon egyszerű. Csak meg kell nézni, hogy milyen keresési kombinációkban szerepel az “akció” kifejezés.

 

Jól látható, kinek mekkora piaci hányada van a “gatyaletolás bizniszben”! A jó hír, hogy egyetlen multi céget sem ismerek, aki ebben az iparágban működne több mint 20 éve, tehát várhatóan ezek is ki fognak halni. Viszont két rossz hírem is van.

 

1: Jön helyére másik!

 

2: Ha a fenti cégek bármelyike is konkurensed… Nem kívánok jósolni, de én inkább menekülnék erről a piacról.

 

2009 ezen cégvezetők számára a hanyatlásról, küszködésről, kilátástalanságról szólt. Talán a 2010 év jobb lesz! Talán vége lesz ennek a válságnak és talán újra elkezdenek az emberek vásárolni és talán a cégünk is jobban fog menni. Talán elég lesz mindent úgy csinálni, mint eddig…

 


Talán…

 

Talán az is lehet, hogy a “gatyaletolás biznisz” egyre csak erősödik, egyre több lesz a konkurens… Talán itt lenne az ideje valamit TELJESEN MÁSHOGY csinálni, mint a többiek. Talán ki kéne szállni a “gatyaletolás bizniszből”

 

Egy biztos! Amit tegnap csináltál és nem működött, az holnap sem fog működni! Egyetlen út lehetséges a kiugráshoz az, ha valamit TELJESEN MÁSHOGY csinálsz, mint a többiek!

 

Vége az “Én is!” cégek korszakának! Ha Te is csak egy vagy a könyvelők, a pékek, a szakácsok, az autókereskedők között, akkor itt az idő, hogy végre valami egyedit, valami teljesen mást, valami sokkal jobbat csinálj!

 

Ha néhány fohásznál többet szeretnél tenni a 2010-es évben a cégedért és úgy érzed, reagálni kéne a megváltozott helyzetre és ki kéne találni valamit, akkor találkozzunk 2010 január 08-n a Lurdy Házban!

 

 “Gatyaletolás biznisz” alakulása 2004 óta blog

 

Üdvözlettel: Surányi Ferenc