Kamikaze pilóták fenyegetik a vállalkozásodat! ertekesites targyalastechnikaA II. Világháborúban az amerikai flotta katonái rettegtek a kamikaze pilótáktól. Gyakorlatilag semmi veszteni valójuk nem volt. Ők halálra voltak ítélve, már csak az volt a kérdés, hogy a halálukkal másokat is magukkal ragadnak, sikerül-e belerepülniük egy hadihajóba és ezzel komoly károkat okozni az ellenségnek, vagy sem.

 

Viszont ezek a kamikaze pilóták nem tűntek el, sőt! Most nem az amerikai flotta hadihajóit fenyegetik, hanem a Te vállalkozásodat, a Te családod boldogulását.

 

 

Az utóbbi – lassan 1 évben számos vállalkozás sodródott a totális csőd szélére. A cégvezetők helyzete teljesen kilátástalan. Radikálisan csökken a forgalom, a munkatársak lázadoznak, a kifizetetlen számlák lassan elborítják az íróasztalát, a maradék helyen pedig azokat a számlákat tartja, amiket pedig neki nem fizettek ki…

 

 

Az ember frusztrált, ideges, mind mentálisan, mind fizikailag fáradt és elkeseredett. Már csak egyetlen cél lebeg a szem előtt:

 

 

„Forgalmat kell csinálnom, BEVÉTELRE VAN SZÜKSÉGEM!“

 

Ekkor viszont a legtöbben megteszik azt amit a II. Világháború alatt a kamikaze pilóták. Felszállnak a gépeikkel, amiben már alig van üzemanyag, megcélozzák az ellenséget és fogvicsorgatva öngyilkosságot követnek el, mellyel várhatóan téged is magukkal rántanak.

 

 

Hogyan zajlik ez a támadás?

 

Az elkeseredett cégvezető szépen lassan el jut arra a szintre, amikor már minden racionális dolgot félre dob és egyetlen cél lebeg a szem előtt: FORGALMAT KELL CSINÁLNOM! Mi a legelső dolog, amit tenni fog? Árakcióba kezd! Viszi lefele az árakat és egyetlen dolgot figyel, hogy van-e bevétel. Semmi más nem érdekli, csak hogy forgalom legyen. Ha nincs forgalom, akkor még inkább viszi le az árakat és nézi, hogy van-e forgalom. Ha nincs, akkor lejjebb, lejjebb és még lejjebb viszi az árakat. Ezzel a cégvezető tulajdonképpen már megpecsételte a sorsát, hiszen ezek a kamikaze pilóták nem figyelik a profitabilitást, csak a forgalmat. A legkisebb mérlegelés nélkül viszik le az árat a beszerzési ár alá és ezzel teszik tönkre az egész piacot és így a Te vállalkozásodat is!

 

 

Mit lehet ilyenkor tenni?

 

1: Nem teszel semmit. Arra számítasz, hogy ezek a kamikaze pilóták gyorsan kihalnak és visszatér minden a régi kerékvágásba. Ezzel az a gond, hogy nagyon sokan, akik látják ezeket a pilótákat, nem ezt teszik, hanem a 2-es pontot választják. 2: Felveszik a küzdelmet és „Ki bírja tovább?“ alapon ők is leviszik az árakat és belebonyolódnak egy végeláthatatlan árharcba, ahol csak vesztesek vannak. A kamikaze mindenképpen meghal. Vagy ma, vagy holnap, de a végeredmény garantált. Magával ránt más cégeket is és a legnagyobb vesztesek a vevők. Azok az emberek, akiknek nem lesz szervízháttere, nem lesz kihez fordulni, ha kérdésük van, vagy valami gondjuk. Ebben a harcban csak vesztesek vannak!

 

 

Mit tudsz tenni, ha sem az 1, sem a 2 pont nem a Te utad?

 

3: Az amerikaiak különböző technikákat dolgoztak ki, amik kifejezetten a kamikaze pilótákkal szemben voltak igazán hatékonyak. Ezt kell tenned Neked is!

 

 

Mik ezek a „kamikaze biztos“ technikák?

 

Ezeket fogom jövő hét folyamán bemutatni, de addig is kérlek írd meg, hogy

 

  • 1.) : A Te piacodon mi a jellemző, mennyi „kamikaze pilóta“ kering körülötted?
  • 2.) : Milyen terved van a jövőre nézve?

 

Kénytelen vagy Te is beállni közéjük? Vagy van más alternatíva? Te milyen technikát dolgoztál ki a céged, piacod és a családod védelme érdekében?