Amikor a növekedés beindul. . . munkaero toborzas kivalasztas

3: Szervezet

 

Nagy öröm, amikor beindul egy vállalkozás, és jönnek a megrendelések, azonban előbb-utóbb sok vállalkozó örömébe üröm vegyül. A hirtelen jött sok vevő ugyanis gyorsan átalakul egy kezelhetetlen probléma halmazzá, mert a vállalkozó rájön, hogy egyedül nem fogja bírni, sőt még a családtagjai bevonásával sem fogja bírni, sőt még a legközelebbi barátok bevonásával sem fogja bírni, és nincs más hátra, mint alkalmazottakat felvennie.

 

 

Ezzel azonban egy teljesen új terepre lép, ahol óriási a bizonytalanság.

Embereket felvenni, munkájukat naponta szervezni, motiválni és hosszú távon megtartani őket nem könnyű feladat. Pedig a gyűrű következő állomása a szervezetépítés.

 

Ahogy dr. Tóth András kollégám mondja, egy igazi vállalkozás ott kezdődik, amikor van évente legalább 12 millió adózás előtti eredmény! Ekkora nyereséget pedig nem lehet egyedül produkálni, ehhez már sok iparágban minimum 5-10 fős csapat, de van ahol akár 100 munkatársra is szükség van.

 

Az elmúlt 15 évben szinte nem találkoztam olyan vállalkozással, amelyik ne tudott volna duplázódni, ha a cégvezető igazán értett volna a szervezetépítéshez. Közülük jó párnak személyesen segítettem ebben, és dacára a válságnak, most is van olyan ügyfelem (ráadásul az építőiparban), aki 2009 első 4 hónapjában már 50%-al többet teljesített, mint tavaly ilyenkor.

 

Szóval van mód a fejlődésre, aminek a szervezetépítés (személyzet kiválasztás, motiválás, szervezeti struktúra és folyamatok kialakítása, menedzsment építés) részében tudok neked segíteni. Sőt, kifejzetten bátorítom a magyar vállalkozókat, hogy ne csak a magyar piacban gondolkodjanak, hanem lépjenek túl az országhatáron és váljanak regionális vállalkozássá, mint a Mol a maga iparágában.

 

 

Hatástöbbszörözés

 

Főként a befektetések világában él az a gondolat, hogy nem  tízszer több munkával kell tízszer több pénzt keresni, hanem ugyanannyival, vagy egyenesen kevesebbel, csak valami olyan módszer, rendszer használatával, ami megsokszorozza a befektető lehetőségeit.

 

A vállalkozások világában ez a hatástöbbszöröző dolog a saját munkatársi csapatod, akik révén 5-10-20-szor több pénzt kereshetsz úgy, hogy te tulajdonképpen nem dolgozol többet. Ha eddig kétszer több bevételhez kétszer több munkára volt szükséged, akkor figyelj jól a következő hetekben, mert kollégáimmal megmutatjuk, hogyan alakítsd át céged úgy, hogy a te napi munkád nélkül is növekedési pályára álljon.

 

Előre szólok, hogy ezt nem 2 hét alatt fogod tudni elérni (kivéve ha jó pénzért eladod a céged), lehet, hogy 6-12 hónapba fog telni, de mit számít ez, mikor a vállalkozók többsége egyre többet dolgozik egyre kevesebb pénzért, sőt most sokan a puszta túlélésért küzdenek.

 

De nem szaporítom tovább a szót, a szervezetépítés után jöjjenek a pénzügyek, mert hiába növekedik a céged, attól még úgy csődbe viheted, hogy észre sem veszed. Erről András kollégám tud több érdekes sztorit mesélni.

 

Kérlek olvasd el Tóth András bejegyzését arról, hogyan képződik a cégedben a PROFIT

 

 

Baráti üdvözlettel: Kelkó Tamás