Tegnapi napon egy nagyon érdekes cikket olvastam a Haszon Magazinban (megj: decemberben a Haszon Magazin tulajdonosa, Szabó Tibor adószakértő lesz a vendégszakértőnk) a 21. oldalon.

Fredmund Malik-kal készült egy interjú. Róla azt érdemes tudni, hogy ő tanította a legtöbb cégvezetőt Svájcban és Németországban vállalatirányítás kapcsán.

Malik azt írja a 21. oldal közepén:

Egy vállalat létezésének nem az a célja, hogy gazdaggá tegye a részvényeseket. A vállalat az ügyfelek megelégedésére kell hogy szolgáljon. Elégedett részvényesei csak olyan cégnek lesznek, amelynek elégedettek az ügyfelei.

Freudmand Malik, Haszon Magazin,
2009 december

A mi esetünkben a “részvényesek” szót cseréljük ki “tulajdonos”-ra és el is jutottunk ahhoz a legfontosabb gondolathoz, ami meg fogja határozni a jövő sikeres vállalkozásainak alapját.

Ez ugye nem egy új gondolat!

Ezt már 10-20 éve hallhatjuk, hogy a hosszú távon is sikeres vállalkozás alapja, hogy a cég ügyfelei sikeresek legyenek…

Akkor viszont miért annyira új ez az ősrégi téma?

Azért új ez az ősrégi téma, mert a tegnap még hatásos reklámok totálisan hatástalanok lettek! Néhány hete beszélgettem két nagy “marketing-guruval” és azt mondja az egyik, hogy “Ugyanazért az eredményért most 3-szor annyit kell dolgoznunk!”, erre a másik guru azt mondja, hogy “Hm! Ti még jó helyzetben vagytok! Nálunk ez az arány 4-szeres!”

Mi akkor az új irány és hol fog visszaköszönni az elégedett ügyfél?

Ott fog ez visszaköszönni, ahol most a legjobb eredményeket lehet elérni új ügyfélszerzés terén, ez pedig az “ajánlás”!

Régen a nagy kérdés az volt, hogy “Hol vannak a potenciális ügyfeleim és hogy érjem el őket?”

Ma a fenti kérdés úgy alakult át, hogy

“Hogyan kérjek a régi ügyfeleimtől JÓ ajánlást és hogyan juttassam el ezt a leendő ügyfeleimhez?”

Itt a következő problémákkal találkozunk:

 1. Hol vannak a szuperelégedett ügyfeleim?
 2. Hogyan vegyem rá őket, hogy adjanak referenciát?
 3. Hogyan vegyem rá őket, hogy SZUPER referenciát adjanak, amitől a leendő ügyfél rájön, hogy tényleg minket kell választania?
 4. Hol vannak a potenciális ügyfeleim?

Ma ezek a jó kérdések, amire egy hatékony vállalkozónak a választ kell keresnie!

Érdekes látni, hogy azoknak a cégeknek, akik már ismerik a helyes kérdéseket, melyikre a legnehezebb válaszolni.

A legnehezebb választ adni a 3-as kérdésre!

Nem véletlen, hogy a novemberi Kapcsolatépítő Napra vendégelőadóként ennek a témának az egyik nagy ismerőjét hívtuk meg, aki a gyakorlatban segít – első sorban iparos cégeknek, hogyan kérjenek és hogyan adjanak SZUPER ajánlást.

Ennek kapcsán mi a VHK-n belül is elvégeztük ezt a házi feladatot és a következőt tettük:

Nemes egyszerűséggel megkértük a VHK tagokat, hogy írják meg, milyen eredményeket értek el a VHK tagságuk alatt, miért éri meg VHK tagnak lenni és járuljanak hozzá, hogy dicsekedhessünk velük.

Az jó ajánlás képes elgondolkodtatni a potenciális ügyfelet arról, hogy

“Vajon ez a cég tényleg annyira szuper, mint amennyire mondják a vevői? Hm… Lehet, hogy én is kipróbálom!”

Nekünk is az alábbi VHK tagok ajánlásaival az a célunk, hogy elgondolkodj azon, vajon tényleg ennyire jó VHK tagnak lenni és ha igen, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld!

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Rácz Levente

www.milekft.eu

Számomra három ok van amiért azt mondom, hogy életem egyik legjobb döntése volt (azért nem a legjobb, mert az a Feleségem). Ezek a következők:

1. Szervezetépítés: Sikerült rövidebb, mint fél év alatt elérnem, hogy olyan középvezetői szint dolgozik alattam, akik lehetővé teszik, hogy heti három-négy nap csak a saját tudásom fejlesztésén dolgozzak! Természetesen ezen tudást vissza is forgatom.

2. Pénzügyek: Egy év alatt 4 hónapos működéshez elegendő tőkét félretettünk úgy, hogy a megadott módon racionalizáltunk.

3. Marketing, értékesítés: Ez a téma, amiben csak most fogom tesztelni a megszerzett tudást, mert jövőre is nagy durranást tervezek (4-5-szörös növekedést!) Hogy ez sikerült-e, természetesen tudni fogjátok. Idén nagyságrendileg 7-szeres növekedést fogunk elérni a tavalyihoz képest annak ellenére, hogy a marketinggel – fél éves csúszással – csak most fogunk elindulni!

Ezeken kívül folyamatban van az új weboldalunk, vagyis inkább weboldalaink (különböző célpiacra, különböző tartalmakkal). Urbanczyk Andrásnak köszönhetően “programozómentes” wordpress.

Ha pedig valaki azt kérdezi, hogy jó-jó, de mégis hányszorosát profitáltam belőle, akkor nyolcjegyű számot mondanék és azt sem 1-2-vel kezdeném. Aki nagyot szeretne lépni, annak PLATINA TAGSÁG, de gyorsan amíg elérhető. Utána pedig sok sok kitartás, mert dolgozni kell vele, de hidd el megéri!

Üdv: Levente

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Varga Era

www.online-iroda.hu

Miért éri meg VHK tagnak lenni?

Önzetlen segítőkész vállalkozói klubhoz tartozom, ahol érzem a jó stílust, a “válogatott” érzést fedeztem fel a rendezvényeken, fórumon. Sok segítséget és építő kritikát kapok folyamatosan, ami előre visz. A folyamatos önzetlen támogatás a klub tagjai részéről és a jó társaság mindennél többet ér.

Számodra milyen KONKRÉT eredményt hozott a VHK tagságod?

Szakmailag itt tanultam meg: HOGYAN SZEREZZEK ÚJ ÜGYFELEKET FOLYAMATOSAN
– sikerült, megtanítottatok a célpiac kiválasztásának a fontosságára, annak a módjára, de úgy, hogy nekem is kellett érte dolgoznom – és sikerült! Ez az egyik legfontosabb tétel az online vállalkozásban.
Hozott a VH Klub újabb munkát, újabb ügyfeleket és a kiállítás megismertette a cégemet.

– Mennyire bizonyult jó döntésnek a VHK tagság regisztráció?

Október 6-án elmentem a győri roadshowra – október 9-én már tag voltam. A fentiek azt igazolják, jó döntés volt. Olyan támogatást kapok, amit soha azelőtt senkitől. Sok folyamatos tanulni valónk van ma az üzletünk működése során, de ez itt együtt menni fog!

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Gacsó Sándor Gábor

www.donga.hu

Az elsők között regisztráltam.

Miért? Mert jó döntésnek tűnt.

Az oka: Dr Tóth András alapító lebilincselő stílusú hírleveleinek rendszeres olvasása, és az a feltételezés, ha nevét adja egy ilyen kezdeményezéshez, akkor társai is érdekes emberek.

Bíztam benne, hogy

 • 1. Az előadásaitokból tanulhatok.
 • 2. A sorstársak által a klubnapokon megosztott tapasztalatokból hasznosíthatok.
 • 3. Találhatok olyan kapcsolatot, amelyből üzletkötés is kialakulhat.

Az előzőkből kettő és fél már igazolódott.

Vásárlóként konkrét üzletet is kötöttem VHK taggal.
Az én kínálatom a “Szuperplafon” nem mindennapi profil.

A megismertetéséhez ezért is állítottam ki a VHK Kapcsolatépítő napján.

A teljes megelégedéshez szükséges hiányzó fél a különleges kínálatom utáni érdeklődés, és remélem, hogy Ti és a Klubtagok segítségével ez is bekövetkezik.

Gacsó Sándor

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Őze Vilmos

www.moviker.hu

Ez a Klub a legjobb példája annak , hogy vannak ebben az országban még értékek !

Pl : Tisztesség , Segítőkészség , Tenni akarás !

Igen dicsekedhetsz , mert Én is dicsekszem azzal , hogy tag vagyok !

Elsősorban azért mert olyan vállalkozók között vagyok akik a sírás rívás helyett tenni akarnak valamit ami előreviszi , megmenti , vagy felemeli vállalkozásukat .

Miért érdemes tagnak lenni:

 • az aktív tagok segítenek ha valamivel elakadnál , ötleteket adnak a hogyan továbbhoz .
 • az előadásokon a már megtanultakat újrahallod ill. új ismereteket szerezhetsz ami segít a napi vállakózói életben !

Mit hozott nekem : sok – sok gondolatébresztő információt amik elindítottak , megerősítettek döntéseket ! – > eredménye : több profit !

Mennyire bizonyult jó döntésnek a Vhklub regisztráció : függő lettem ! – rosszabb mint a dohányzás – arról sem tudtam még leszokni Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Őze Vilmos

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Gergely Attila

www.szinforras.hu

Előre bocsájtom, hogy én “óvatos duhaj” típus vagyok. Nem szoktam hirtelen dönteni, jól körüljárom a témát. A VH Klubba való belépést is alaposan átgondoltam. Utólag mondhatom: jó döntés volt.

Segített felülemelkedni a Színforrásban felmerülő mindennapos problémák sziszifuszi harcain, olyan információkat, módszereket, ötleteket kaptam, amik “kinyitották a szemem”, kezdem másképp értékelni helyemet a vállalkozásban.
Utoljára, de nem utolsósorban: találkoztam számos szimpatikus emberrel, akikkel jó volt megosztani sikereimet-kudarcaimat. Néhányukkal már hosszabb távú együttműködés is körvonalazódik.

Dióhéjban: mindenkinek melegen ajánlom, használja ki ezt a lehetőséget!

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Dr. Olajos Szilvia

www.olajosszilvia.hu

Nekem azért éri meg VHK tagnak lenni, mert ebben a klubban egy olyan közösséget találtam, ahol rengeteg jó tanácsot kapok mind az alapítóktól, mind a tagoktól. A többi tag is megerősítette a véleményemet, hiszen itt kölcsönösen meghallgatjuk egymás ötleteit, segítséget nyújtunk egymásnak és mindezek mellett még mosolygó vállalkozókat is látok magam körül.

Már a klub indításakor lehetett látni az alapítóknak azt a szándékát, hogy olyan vállalkozókat gyűjtsenek össze, akik nem nyavajogni szeretnek, hanem – ha még nem is ismernek minden eszközt – javítani a helyzetükön. Ehhez kaptunk egy nagy adag információt, önzetlen segítséget, lelkesedést. A recepthez vedd hozzá az alapítók kíváncsiságát a tagok véleményére, és azt az igyekezetet, hogy az ötleteket figyelembe vegyék és teljesítsék. Ennek lett a konkrét eredménye az, hogy több hasonló szolgáltatást nyújtó taggal együttműködve hatékonyan segítjük egymás vállalkozását.

Minden szempontból jó döntés volt a klub indulásakor azonnal taggá válni, mégis kiemelném a közösséghez tartozás szívmelengető érzését.

Üdv:
Dr. Olajos Szilvia ügyvéd

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Sándor László

futesimegoldasok.hu
auravit.hu
ecoisol.hu
intelitop.hu
labfutes.hu

Miért éri meg VHK tagnak lenni?

– Mert 30 éves vállalkozói múltam alatt ez az első egyesülés, ahol eddig csak értéket és
korrekt, baráti segítséget kaptam!

Konkrét eredmény:

– Minden jel arra mutat, hogy VHKlub tagok segítségével, illetve közreműködésével rövidesen sikerül elindítani egy -mindenki számára- új üzletágat. Nélkületek egy ideig még a fiókban maradt volna a terv.

Jó döntés volt-e?

– Számomra eddig a legjobb döntések egyike volt! Sokat segített egy új szemlélet kialakításában.

Közvetett bizonyítékok: Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

– Szeretném halmozni az előnyöket, ezért kérem a felvételem a platina tagok közé.

Még egyszer köszönöm az eddigi segítségetek.

Üdvözlettel: SL

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Matyi Gábor

www.alvator.hu

A klub legnagyobb előnyét én abban látom, hogy rengeteg dolgot megtanul itt az ember, amik könyvekben nincsenek leírva, illetve arra is adottak a lehetőségek, hogy hosszútávon gondolkodva kapcsolatokat tudjon építeni az ember. Ezek nélkül M.o.-on egy mikrovállalkozás életképtelen lenne.

Amit én eddig legjobban profitáltam, az egy szemlélet, ami másokat már sikerre vitt – összességében azt tudom mondani, hogy megérte a regisztráció.

Gábor

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Morvai Tibor

Megavision Kft.

A sikeres emberek ritkán érik el egyedül a kimagasló eredményeket.
Nagyon jól tudják , ha több emberrel van ” szövetségben ” gyorsabban
és hamarabb jut el a céljai megvalósításában.

Ma Magyarországon az egyik legjobb választás ,ha a VHKLUB tagjait   választod ” mesterelme” csoportod tagjainak.

Nekem már bizonyított. Te mire vársz ?

Üdv,

M.Tibi

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

dr. Barnás Mária

naturalpatika.hu

1. A VHK-ban aktuálisan új ötleteket kapok ahhoz, hogyan fejlesszem tovább a projektjeimet. Ami igazán itt tart, az a hatékonyság, az a új szemléletmód, ami összehozza a vállalkozókat, a hatékonyság, és legfőképpen az a kérdés, amit már annyiszor hallottam (de csak itt) – “Segíthetek valamiben?”

2. Eredmény: ebben a nehéz gazdasági helyzetben is a tavalyi szint felett tudtam tartani az eddig elért eredményeimet

3. A döntés mennyire volt jó? – függő lettem – és maradok is, mert ez egy (vállalkozói) életérzés.

Csak így tovább!

Marcsi

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Németh Róbert

itconsultinghungary.com

Számomra a VHKlub tagság mára evidenciává vált – pótolhatatlan, mint a víz az élethez!

Azáltal, hogy aktív vagyok, és az utóbbi hónapokban folyamatosan dolgoztam a cégemen, folyamatosan kérdeztem a szakértőktől, befogadtam, megfogadtam amit tanácsoltak és erősen igyekeztem úgy tenni – hiszen ők látják a cégemet kívülről-,

1.: több üzletágamban komoly növekedést tudtam elérni, pár hónap alatt a teljes havi átlag forgalmam a duplájára nőtt!

2 nem kellett elküldenem egyik alkalmazottamat, mert megtanultam őt motiválni; ma külön üzletágat visz, ügyfeleket hoz és szolgál ki önállóan, a bérének sokszorosát kitermelve

3 letisztítottam a céget: bezártam a helytelenül működő üzletágakat – megállítva egy folyton csöpögő pénzcsapot, és már csak arra koncentrálunk ami nagyon hatékonyan működik, ami sok profitot termel

4 a tagsági rendszeren belül folyamatosan segítjük egymást, elkezdtünk csakis NYER-NYER típusú üzleteket kötni, és

5  mindezt kettő hónap alatt!

Látva saját szemeimmel, hogy hová fejlődtünk, mára sokkal jobban érzem magam, és nem a válsággal takarózom, hanem csakis előre figyelek, arra, hogy hová fejlődhetünk. Mindenért mi vagyunk a felelősek, vezetők. Kutya kötelességünk, hogy >> hatékonyan vállalkozzunk!”

Elégedett cégtulajdonos csak akkor leszel, ha elégedettek a céged ügyfelei! blog

Mai napra két feladatod van!

 1. Végig gondolni, hogy ha ennyi ember mondja, hogy jó döntés volt a VHK-hoz csatlakozni, akkor Te miért halogatod még ezt a döntést!
 2. Hozzánk hasonlóan Te is állj neki a legjobb ügyfeleidtől referenciát kérni, gyűjtsd ezeket egy csokorba és küldd el a potenciális ügyfeleidnek! Ez ma azon kevés vevőszerzési módnak az egyike, mely működik!

Üdv: Surányi Ferenc