Bourdieu francia szociológus:
 

“A kapcsolati tőke hasonlít a pénzhez, csak éppen “arca” van. Különösen fontos válsághelyzetben, vagy ha az anyagi javak nem tudnak segítségünkre lenni. 


 

Tehát a kapcsolati tőke anyagi tőkévé is kovácsolható. ”
 

 

A fenti szociológus idézete nagyon jól hangzik és valószínűleg sokunkat buzdít konkrét tettekre, már csak az a kérdés, hogy

 

 •    1. Hogyan tegyek szert kapcsolatokra?
   
 •    2. Hogyan csináljak ebből pénzt?
   

A következő napokban 3 módját fogom bemutatni KONKRÉTAN, lépésről – lépésre, hogyan tudsz szert tenni kiváló kapcsolatokra és hogyan csinálj ebből pénzt.

 

A három példából az egyik egy nagyon könnyű, bárki számára könnyedén kivitelezhető, de ugyanakkor nagyon hatékony megoldás lesz, a második már egy haladó technika és a harmadik a partneri együttműködések magasiskolája lesz, mely önmagában képes sikerre vinni egy vállalkozást.

 

Figyelem! Mindig fogok adni házi feladatot is. Javaslom, hogy ezeket a házi feladatokat végezd el és dolgozzuk ki együtt a saját kampányodat, melynek keretében számos kapcsolatra fogsz szert tenni és ezeket a kapcsolatokat arra fogod használni, hogy PÉNZT termelj.
 

 

Bármelyik nehézségi fokot is fogod használni, mindhárom esetben szükséged lesz a következőkre:

 

 • “szexi” ajándék
   
 • ügyfél adatbázis (legegyszerűbb formája a számlatömb “vásárló adatai” rész), illetve érdeklődői adatbázis
   
 • számos együttműködő partner
   
 • együttműködő cégvezetők szándéka a kiváló partnerségre
   
 • egy szuper terv
   

 

 

1. Lépés: Készítsünk “szexi” ajándékot!
 

Milyen a jó “szexi” ajándék?

 

 • Nagyon értékes! A potenciális ügyfeleid számára nagy értékkel bír, hiszen megoldást ígér egy nagy problémájára!
   
 • Csak a potenciális ügyfeleid számára nagy érték! Fontos, hogy csak a potenciális ügyfeleidnek legyen hasznos, hiszen egy jól kitalált “szexi” ajándék szerepe, hogy leválogassa a potenciális vásárlókat a nemvevőktől.
   
 • Nagyon alacsony költség: Mivel ez ajándék lesz és nem kérsz érte mást csak a potenciális vevő adatait, ezért fontos, hogy ne kerüljön sok pénzedbe.

 

 

Egy szépségszalon vezetőjével a következőt dolgoztuk ki:
 

Amikor az ügyfelemmel ezt a “szexi” ajándékot megalkottuk, akkor a célcsoport az volt, akin a legnagyobb a haszonkulcs és a lehető leghosszabb a vevői élettartam. Ez egy fodrászat esetében a menedzser életet élő férfiak, akiknél az anyagköltség tipikusan nagyon alacsony és átlagosan fél óra alatt végeznek egy vendéggel. Ezen túl nagyon jó ügyfelek, mert a férfiak ragaszkodnak a fodrászukhoz, tehát az ügyfél élettartam kifejezetten magas.
 

A “szexi” ajándék is ezen célcsoport számára készült. 25-40 éves férfiak, akik számára nagy probléma a túlhajszoltság, a feszült életvitel és szeretnének ellazulni, kikapcsolódni, felfrissülni.
 

 

“Relaxációs stresszoldó fejmasszázs 3.700 Ft értékben.”


“A Relaxációs Stresszoldó Fejmasszázs egy negyed órás, akkupunktúrás pontokat is érintő fejmasszázs, mely kifejezetten stresszes életet élő menedzser típusú férfiaknak ajánlott. Bármennyire is fáradt, kimerült legyél, a Relaxációs Stresszoldó Fejmasszázs után újra energikus, felszabadult leszel és olyan friss leszel, mint még soha!”

 

A Relaxációs Stresszoldó Fejmasszázs anyagköltsége gyakorlatilag elhanyagolható ahhoz képest, amennyi profitot jelent egy “jóvevő”.
 

Ennek tükrében a házi feladatod:

 

 • jóvevő meghatározása: Milyen az a vevő, akiből a legtöbbet szeretnéd behozni az üzletedbe?
   
 • jóvevő problémájának meghatározása: Mi az a probléma, amitől a jóvevőd szenved és nagyon hálás lenne, ha ezen a téren megoldást nyújtanál neki?
   
 • “Szexi” termék meghatározása: Találd ki azt a terméket, vagy szolgáltatást, ami számodra elhanyagolható költséggel jár és a “jóvevőd” számára kincset ér.
   

 

Tipikusan a költséged ne legyen több a “szexi” ajándék kapcsán, mint az egy átlagos vásárláson realizált hasznod 2-5%-a! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha mondjuk csak minden huszadik érdeklődőt tudjuk vevővé konvertálni, még akkor is legroszabb esetben is nullán vagyunk, de szereztünk egy vevőt, aki ha másodjára vásárol, az már hozza a profitot.
 

Megj: Egy átlagosan jó “szexi” ajándék és a hozzá tartozó kampány képes 20-40%-os konverzióval működni, azaz 10 érdeklődőből 2-4 vevőt képes “gyártani”. Ilyet fogunk készíteni Neked is!
 

Megj2: A szépségszalon esetében a Relaxációs Stresszoldó Fejmasszázs és a hozzá kapcsolódó kampány 75% feletti konverziót produkál, azaz 10-ből tőbb, mint 7-en 1 hónapon belül vásárlók lesznek.
 

Szerdán jövök és megbeszéljük, hogyan készíts ügyféladatbázist és hogyan szerezz együttműködő partnereket.
 

 

 

Addig is:

 

Ha fogalmad nincs, mi lehetne a Te “Szexi” ajándékod, semmi gond!
 

Írd meg, hogy konkrétan mivel foglalkozol, írd meg, hogy milyen problémára kínálsz megoldást és mutasd be a tipikusan jó vevődet (Mivel foglalkozik, kora, neme, hol lakik, van-e családja, milyen problémái vannak, stb-stb.). Valószínűleg sok választ fogsz kapni másoktól is, de hétfőn este itt leszek és válaszolok minden felmerült kérdésre.
 

 

“Én ezen már réges régen túl vagyok! Van egy jól bevált “szexi” ajándékom!”
 

Szuper! Akkor biztosan rengeteg tapasztalatod is van annak kapcsán, hogy mi az, ami jól működik és mi az, ami nem. Írj EGY hasznos tippet azok számára, akik most készítik a “szexi” ajándékukat és a hasznos tipp alá bátran rakd ki a “szexi” ajándékod reklámját és egy linket.

 

Fontos! Minden olyan bejegyzést, ami csak öncélúan reklámoz és nem tartalmaz hasznos tippet, törölni fogjuk.