Kb ilyen mértékben aláznának minket az angol kisvállalkozók, ha összecsapnának a magyar kisvállalkozókkal.
 

Néhány napja jöttem haza Angliából és amit ott láttam a kisvállalkozóknál, azon elképedtem! Az utolsó biciklis fagyiárusnak is olyan értékesítési rendszere van, amit itthon egy komoly cég is megirigyelne.

 

Ezt figyeld!

1 gombócós fagyi: 2 font
2 gombócos fagyi: 2,5 font
3 gombócos fagyi: 3 font

 

Extrák:
csokiöntet, színes cukor reszelék, csokireszelék, csokiba mártott tölcsér, stb. Ha egy extrát kérsz 0,5 font, minden további 0,2 font.

 

Kértünk egy fagyit (persze 3 gombócosat extrákkal).

 

Egy másik fagyiárusnál (ez már egy bevásárló központban volt) ha kértél egy fagyit, a vásárlás után azt mondja a fagyiárus, hogy ha kérsz még egy ugyanilyet, akkor a szemben levő kávézóban vendége vagy 2 kávéra.

 

Ezek után mi történik a kávézóban? A kupon ellenében megkapod a két kávét, de előtte megkérdezik, hogy rakhatnak-e rá tejszínhabot, esetleg kérsz-e helyette jegeskávét, a kávé mellé egy üdítő, vagy egy szendvics? Na és persze a végén egy kupon, amit a következő 2 napban válthatsz be ugyanitt.
 

A sort még hosszasan lehetne sorolni, mert ugyanilyen okos megoldásokkal operálnak a cukrászdában, a játékboltban, a London Eye-nél (ha nem voltál, csak ezért is érdemes elmenni Londonba), a múzeumokban (Huh… A British Múzeum egy külön tanulmány.. Hogyan keresd magad hülyére úgy, hogy a belépő ingyen van… Elképesztően ügyesek!), stb.
 

Te merre jártál, ahol hasonlóan ügyesek a kisvállalkozók? Mi a helyzet a magyar vállalkozókkal? Te hogy teszel szert extra bevételre a saját vállalkozásodban?
 

Üdv: Surányi Ferenc