Tegnapi napon volt a VHK Roadshow második megállója.

 

Az előadásomban kitértem arra, hogy a cégvezetőknek mennyire fontos, hogy a stressztől megszabaduljanak. Ha stresszes helyzetben vagy, a tudat beszűkül és úgy mész el életed nagy lehetőségei mellett, mintha ott sem lenne. Stresszes helyzetben képtelenség jó döntéseket hozni és hatékonyan vezetni a cégünket.

 

Erre az általam alkalmazott módszer az, hogy megértem és elfogadom, hogy mindenért én vagyok a felelős. Ha jó dolog történik, akkor nekem köszönhető, ha rossz, akkor is nekem köszönhető.

 

 

Nincs “De..”!

 

Tegnapi napon nagy szükségem volt erre a módszerre!Tegnapi napi Roadshow rendezvényére összesen 140-en regisztráltak és amikor bezártuk az ajtókat, nem akartam hinni a szememnek. Alig több, mint 40-en ültünk a teremben… Mivel mindenért ÉN vagyok a felelős, így elfogadom, hogy talán nem tudtam elég egyértelműen átadni annak a fontosságát, hogy mennyire nagy szüksége van a magyar vállalkozóknak arra, hogy megváltoztassák szokásaikat.

 

A hírek arról szólnak, hogy a válságnak hamarosan vége. Amerikában már javulnak a mutatók és nemsokára Európában és Magyarországon is helyre áll a rend… El kell keserítenem mindenkit, aki erre vár, mert a válság nem fog elmúlni! Ha nem változtatsz, nem fejlődsz, nagy … – keresem a megfelelő szót – nagy gondban vagy! A mutatók azért javulnak, mert néhány cég már felismerte, hogy változni kell és elkezdtek fejlődni, hatékonyabbá válni. Ők fejlődnek, az ő mutatóik javulnak.

 

A többiek pedig ha eddig nem mentek tönkre, akkor ez után fognak. Ennek van aki örül, hiszen ha fejlődik, akkor ő fogja örökölni azon cégek piacát, akik most csak nyavalyognak, ahelyett hogy végre csinálnának valamit. Na és persze van a másik réteg, aki mindenkit okol a saját sikertelensége miatt. Kelkó Tamás mondta, hogy

 

 

“Feri! Nem tudunk segíteni mindenkinek! Segíteni csak annak tudunk, aki hagyja magát!”

 

Tamással egyet értek, ugyanakkor azt is látom, hogy törekednem kell arra, mint a VHK kommunikációjáért felelős vezetője, hogy minél több, nagy … gondban levő cégvezető szemét tudjam kinyitni és rávegyem őket arra, hogy elfogadja a segítségünket. Ha a VHK-n valaha is olvastál egyetlen hasznos információt is, akkor engedd meg, hogy megkérjelek, viszonozd a szívességünket és válaszolj a következő kérdésemre:

 

 

Ha tegnap ott voltál, miért jöttél el? Ha nem voltál ott, mi volt az a halaszthatatlan dolog, ami miatt úgy döntöttél, hogy kihagyod ezt a lehetőséget?

 

Ha szeretnél részt venni valamelyik előadásunkon, akkor itt jobb oldalt felül a szegedi, debreceni és győri rendezvényen szívesen látunk!

 

A rendezvény teljesen ingyenes, minden kötelezettségtől mentes!