Lassan véget ér a nyár, így biztos Te is tele vagy színes élményekkel. Ha megállsz egy pillanatra, és visszatekintesz, akkor a nyár sokat elárul rólad és a cégedről.

 

Te mit látsz?

 

Egy széles mosoly kíséretében az jut eszedbe, hogy szeretteiddel milyen szuper nyaralóhelyeken töltötted a vakációt, mert a céged termelte a pénzt, amíg Te felhőtlenül szórakoztál? Szuper!

 

A gép forog, az alkotó pihen…

 

Minden cégvezető erről álmodik! De mi a helyzet, ha még csak álmodozol róla?

 

Ha összerándul a gyomrod, mert arra gondolsz, hogy hányszor kellett a tűzoltással küzdened a munkatársaid szabadságolása miatt, akkor a Te céged működésén még lehetne finomítani..

 

Álom vagy rémálom? – Te döntesz!

 

Talán Te is értesültél róla, hogy nyáron elindult a VHK iskolarendszerű képzése. Az első modulban a vállalkozói gondolkodásmód alapjait érintettük, valamint esett szó pénzügyi és adózási kérdésekről is.

 

 • Megtudhattuk, hogy miért fontos vállalkozásból vállalatot építeni, hiszen a rendszer és szervezet, valamint a rendszeresség és szervezettség nem csak a multik kiváltsága. A gyakorlati órámon mindenki saját magának készítette el a SWOT analízist, amiből mindenki egy szemfelnyitó képet kapott arról, hogy a cégében mi a leggyengébb láncszem, mi a húzóerő, és a közeljövőre nézve mik a legégetőbb feladatok.
   
 • Dr. Németh Zoltán a pénzügyi alapismeretekből ragadta ki a mutatószámok hasznosságát és az elemzési módozatokat, amik ha a cégedben nincsenek rendben, sosem fogod látni, merre haladsz. Ezen túl a mérleg és eredménykimutatás értelmezésének főbb pontjait, így megtudhattuk, hogy ezen arányszámok viszonya mit mutat meg.
   
 • Dr. Straszinszky Csaba a cégek és a NAV (APEH) viszonyáról mesélt: Bizonyára tudod, hogy a cégeket ellenőrzésre a NAV nem csak véletlenszerűen választja ki. Vannak „piros felkiáltójelek”, melyekkel a cégek felhívják magukra a figyelmet és szinte garantálható az ellenőrzés, ami bírsággal zárul. Csaba kiemelte, mik ezek a „piros felkiáltójelek”, melyekre oda kell figyelned, mit tegyél és mi az, amit SOHA ne tegyél, ha ellenőrzésre kerül a sor.

 

A nap végén a résztvevők szinte egybehnagzóan állították, hogy ez volt eddigi legjobb előadás a VHK fennállása óta.

 

Ez számunkra azt mutatja, hogy a gyakorlati képzésen alapuló iskolarendszerre óriási szüksége van.

 

Ha nem voltál ott, a következőt a saját érdekedben, ne hagyd ki!

 

Ahogy látod, az első modulon arra kaptak a résztvevők választ, hogy melyek azok a mutató számok, adatok, információk, amelyek segítségével jobban rá tud látni a vevőzető a cégére.

 

Ha el tudtál jönni az elméleti előadásra, vagy részt vettél a gyakorlati képzéseken, akkor komoly lépéseket tettél, hogy jövőre már gördülékenyebben haladjon a céged.

 

A következő modul a stratégia tervezés. A tervezés és a rendszer hihetetlenül fontos, anélkül nem lehet eredményeket elérni. Ezúttal ismét ahhoz adunk gyakorlatias segítséget, hogy ezt a feladatot hogyan tudod megoldani.

 

Miért fontos a stratégiai gondolkodásmód?

 

Talán ismered azt a mondást, hogy „Taktika stratégia nélkül csak zaj a vereség előtt.”

 

Ha nincs stratégiád a mindennapi lépések csak zajként fognak hatni az elkerülhetetlen bukás előtt. A kérdés adott:

 

  Hogyan?

 

 • Hogyan alakítsam ki saját cégem stratégiáját?
 • Hogyan kell üzleti tervet készíteni?
 • Melyek az üzleti terv legfőbb elemei?
 • Milyen szempontokat tartsak szem előtt, amikor stratégiát dolgozok ki?

 

Erről fog szólni a szeptember 1-én induló modul…