Az elmúlt napokban arról beszéltünk, hogy mit kéne NEKED csinálni, hogy jobban menjen a vállalkozásod. Viszont magamon érzem, hogy mekkora segítséget jelent, ha az ember mellett állnak olyanok, akik képesek támogatni, motiválni, képesek segíteni és ha rossz irányba halad, vagy éppen kezdene de motiválttá válni, akkor rászólnak, ha kell rákiabálnak, hogy “Hé! Ébresztő!”

 

 

Az ember társas lény!

 

A természet nem úgy alkotott minket, hogy egy személyként küzdjünk a világgal szemben!

 

Sokkal eredményesebbek tudunk lenni, ha nem érezzük magunkat egyedül. Már pusztán az a tudat, hogy “Nem vagyok egyedül!” is óriási erőt képes adni. Persze ez még mind kevés akkor, ha a támogatói csapat csak a lelket tudja belém önteni, hasznos gondolatokkal viszont nem tud segíteni. 
Azt hiszem, ezt a legtöbb vállalkozó – talán éppen Te is, megtapasztaltad.

 

 

A vállalkozói észjárás teljesen máshogy működik, mint egy halandó ember gondolatai.

 

Mi képesek vagyunk óriásit álmodni és meggyőződéssel dolgozni a cél érdekében. Egy alkalmazotti létben élő és így is gondolkozó ember ezt képtelen felfogni.

 

Gyakran néznek rám is úgy a baráti körömben, mint egy UFO-ra. Egyszerűen nem egy nyelvet beszélünk. A támogató, hasznos gondolatokra viszont szükség van!

 

Éppen tegnap este hívott fel egy vállalkozó barátom, aki az ország másik felén lakik. “Feri! Le tudnánk ülni egy kicsit beszélgetni? Szeretnék új irányba elindulni, de nem tudom, hogy merre menjek. Jól jönne néhány hasznos gondolat, egy külsős, de ugyanakkor a problémámat értő embertől!” Nagyon érdekes volt látni, hogy a kb 1 órás beszélgetés elején a barátomon láttam azt, amit mondott, a némileg tanácstalan helyzetet. Kereste a helyét. Tudta, hogy ahol jelenleg van, ott nem szeretne maradni, viszont nem találta a helyes irányt. Az 1 órás beszélgetés végére pedig kivirult, a tekintete csillogott és szinte úgy váltunk el, hogy “Huh! Nekem most mennem kell, mert azonnal el akarok kezdeni dolgozni azon, amit kitaláltunk!”.

 

Kb 1 óra leforgása alatt egy külsős, de ugyanakkor egy nyelvet beszélő fél bármikor képes kiutat mutatni. Félre értés ne essék! Itt nem én voltam a kulcsfigura! Egyszerűen csak volt valaki, aki higgadtan, külső szemlélőkent tudott rátekinteni arra az erdőre, amit a másik fél már nem látott az orra előtt levő fától…

 

 

Szóval kell egy csapat!

 

Ha van egy olyan társaság, ahol hozzád hasonló gondolkodású emberek vannak, értik a problémádat, értik az eszed járását, akkor Te már érted, miről beszélek és gondolom Te is bólogatsz, hogy ez mennyire fontos és hasznos.

 

Ha viszont nincs ilyen csapatod, akkor engedd meg, hogy

 

nyugodt szívvel ajánljam figyelmedbe az április 13, illetve 15-i találkozónkat,

 

ahol megtapasztalhatod a fentiek erejét. 
Ezen a napon ne csak sima előadásra készülj! A nap folyamán a 3 előadás között jó hosszú szünetek vannak, ahol gyere oda hozzám, vagy akár Andráshoz, illetve Tamáshoz.

 

Beszélgessünk!

 

 

De rajtunk kívül ott lesz még rengeteg “mifajtánk” cégvezető, aki ugyanazokkal a gondolatokkal kel, fekszik és él, amivel Te is. Hidd el, az a tapasztalat, ami az ő fejükben van, nagyon hasznos lesz számodra és persze fordítva! Számos olyan helyzet van, amin Te már túl vagy, de a másik éppen most éli át.

 

A Te tapasztalatod nagyon sokat számít! A nap végére pedig úgy készülj, hogy az ún. 150.000 Ft-s óra a Te időd! Ez az a pont, amire ha felkészülsz és felteszel egy kérdést, akkor hármunk feladata, hogy konkrét, gyakorlatias, a Te cégedre, a Te problémádra szabott megoldást adjunk!

 

 

Fontos, hogy lásd:

Nem vagy egyedül!