Te is egész nap csak püfölöd a fát, vagy megállsz megélezni a fejszét? strategia

Néhány éve hallottam egy tanmesét, ami azóta meghatározza a mindennapjaimat.

 

 

Favágó vesz egy fejszét, elmegy az erdőbe és első nap elképesztő mennyiséget, 12 fát vág ki.

 

Második nap reggel fel kel, kimegy az erdőbe és a nap végén 8 fát sikerül kivágni.

 

Harmadik nap is csökken a mennyiség, mígnem néhány nap leforgása alatt eljut odáig, hogy vért verítéket izzadva 1 fát alig bír kivágni.

 

Kérdi a másik favágó, hogy mi az oka, hogy csökken a mennyiség.

 

  • Talán fáradt vagy?
  • Nem
  • Akkor mi az oka, hogy az elején hihetetlen mennyiségeket voltál kitermelni, ma meg az eggyel is megszenvedtél?
  • Azért, mert életlen a fejszém!
  • Akkor miért nem élezted meg?

 

A választ talán már te is tudod. A favágó azt válaszolta,

„Nincs arra időm!“.

 

 

Amikor legelőször hallottam ezt a történetet, jót mosolyogtam rajta, de ha jobban belegondolsz, a legtöbb vállalkozó ezt teszi, csak nem napokon keresztül, hanem sokan egy egész életen át életlen fejszével vágják a fát.

 

Reggel felkelnek, irány a munka, egész nap csak a rohanás, meg a káosz, nap végén hulla fáradtan esnek be az ágyba, másnap az egész kezdődik megint a legelején. Mindezt miért? Azért, hogy valahogy életben tudjanak maradni. A cég alig termel valamit, szabadságról álmodni sem mer és mi történik ha a cégvezető megáll? A cég azonnal összeomlik…

 

Egy okos favágó, ha érzi, hogy csökken a hatékonysága, megáll és jó alaposan megélezi a fejszét. Eg átlagos magyar kisvállalkozó mit csinál? Össze szedi minden erejét, fogcsikorgatva oda áll a fához és még keményebben kezdi el püfölni. A nap végén meg csodálkozik, hogy a termelés éppen csak annyira elegendő, hogy túléljenek…

 

 

Mi a megoldás?

 

A válasz nagyon egyszerű: Meg kell állni és meg kell csiszolni a fejszét! Persze annyi módosítással, hogy a cégvezetőnek azt az eszközt kell megéleznie, amivel a termelést végzi.

 

Itt jön a kérdés, amire a legtöbb cégvezető teljesen rossz választ ad:

 

 

Mivel keresi a cégvezető a pénzt?

 

A cégvezető az eszével, tudásával és tapasztalatával keresi a pénzt. Egy jó cégvezető pontosan tudja, hogyan kell – a nevében is benne van – VEZETNI egy céget. Birtokában van annak a tudásnak, mellyel fel tud építeni egy szervezetet, legyen ez akiár csak egy fős és képes azt üzemeltetni, sikerre vinni. Viszont ez a tudás, tapasztalat, gyorsan kopik és újra kell élezni a szerszámot, azaz újabb tudást, tapasztalatot kell szereznie.

 

 

Az utóbbi időben igen sok sikeres cégvezetővel találkozom és kivétel nélkül mindegyik notórius önképző.

 

Folyamatosan tanul, újabb ismereteket szerez, képzi magát. Előadásokra, tréningekre jár, hozzá hasonló gondolkodású cégvezetőkkel beszélget.

 

Ha van idő, amikor nagy szükség van a fejszeélezésre, akkor az most van!

 

Ma egyetlen tényező dönti el, hogy egy cég sikeres lesz, vagy bukásra van ítélve, az pedig maga a cégvezető!

 

Ha a cégvezető képes a cégét VEZETNI és azt jó irányba teszi, akkor sikeres lesz, ha csak egész nap püföli az életlen fejszével a fát, akkor biztos halálra, vagy még roszabb… örök TÚLélésre van kárhoztatva.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy itt az ideje megállni és megélezni a fejszét, itt egy remek alkalom!

 

 

A VHK alapítói országjáró körútra indulnak és 5 alkalommal tartanak egy majd‘ egész napos tréninget, ahol megosztjuk veled tudásunk legjavát.

 

Miről lesz szó?

 

Te is egész nap csak püfölöd a fát, vagy megállsz megélezni a fejszét? strategiadr. Tóth András, arról fog beszélni hogy, mit tegyél, ha a csőd szélén vagy, illetve oda fog sodorni a rengeteg kintlevőség. András zseniális megoldásrendszert dolgozott ki a kintlevőség radikális csökkentésére.

 

Ezen túl gyakran gondolkozol azon, vajon hova tűnik a pénz a cégedből? Az a pénz, ami Téged illet, akkor András előadásán nagyon figyelj! Biztosan volt már olyan érzésed, hogy úgy tűnt, megy a biznisz, sokat dolgozol, úgy látszik, van is eredménye, de a végén a kasszában közel nem volt annyi pénz, mint amennyit szerettél volna. Andrástól megtudhatod, hol van ez a pénz.

 

dr. Tóth Andrásra érdemes odafigyelni, hiszen blogját és írásait 30.000-n olvassák. Tanácsai révén megszámlálhatatlanul sok cég lett sikeres, jól menő vállalkozás. Tudása ma Magyarországon a kis cégek számára elengedhetetlenül fontos.

 

 

Te is egész nap csak püfölöd a fát, vagy megállsz megélezni a fejszét? strategiaKelkó Tamás előadásában arról fog beszélni, hogyan tudsz olyan szervezetet felépíteni (1 fős cég is már szervezet!), ami hatékony, jól működik és olyan, mint egy örökmozgó. Hol találsz olyan munkatársakat, akikre mindig is vágytál és ezeket a munkatársakat hogyan tudod motiválni úgy, hogy maximális erőbedobással dolgozzanak a cégedben.

 

Tamás számtalan cégben dolgozott, mint tanácsadó, melynek eredményeképpen egy összeomlás előtt álló cégből sikeres és fejlődő vállalkozás lett. Ha szeretnél egyszer kiszállni a cégedből, szeretnéd, ha a vállalkozásod nélküled is működjön és Te el tudj menni 2-3 hétre nyaralni úgy, hogy közben tudod, a cégedben minden rendben van, akkor Tamás előadására nagyon NAGYON figyelj!

 

 

Te is egész nap csak püfölöd a fát, vagy megállsz megélezni a fejszét? strategiaSurányi Ferenc arról fog beszélni, hogy a 2005-ben a csőd szélére került vállalkozását hogyan szervezte át, mit és hogyan csinált, aminek eredményeképpen ma van egy cége, melyben hetente összesen átlag 1-2 órát dolgozik (heti 1-2 óra!) és minden megy nélküle.

 

Be fogja mutatni, mik voltak azok a momentumok, amikre nem figyelt oda és ennek hatására az ország egyik legismertebb hifis cége pillanatok alatt ment tönkre és amikor ezt felismerte, mit és hogyan tett, mely garantálta számára a csődből való kitörést és későbbi sikert.

 

Surányi Ferenc egy olyan vállalkozó, aki folyamatosan keresi az új ismereteket, megoldásokat, melyeket képes pillanatok alatt átültetni a gyakorlatba. Egy vérbeli vállalkozó, aki már esett hatalmasat és el tudja mondani, mit és hogyan tegyél, hogy ezeket a helyzeteket elkerüld.

 

 

Mindez mennyibe kerül?

 

A vendégünk vagy! Csak regisztrálnod kell!

 

Számodra melyik időpont és helyszín a legmegfelelőbb?